2015-05-06 11:26:04• hírek • Kocsis Zoltán

Tanügyi vásár és matematika-napok pénteken

A gimnáziumi továbbtanulást tervezőkről és a matematika szerelmeseiről szól a nap pénteken Szatmárnémetiben, legalábbis oktatási szempontból: a Grand Mall a III. Tanügyi Vásárnapnak ad otthont, míg délután megkezdődnek a III. Szatmári Matematika Napok.

A Szatmár Megyei Tanács és a megyei tanfelügyelőség immár harmadik évben szervezi meg a szatmári középiskolák, gimnáziumok, szakiskolák mustráját, a Tanügyi Vásárt. Itt valamennyi megyei középiskola, legyen az elméleti, teológiai vagy szakiskola, bemutatkozhat. Megmutathatja az érdeklődőknek, hogy milyen kínálattal, milyen eszmeiséggel várja a leendő tanulókat.

A tanügyi Vásár pénteken délelőtt 10.00 órakor kezdődik a Kazinczy (Stefan cel Mare) és Kölcsey (Iuliu Maniu) utcák kereszteződésében található Grand Mallban. Elsősorban a VIII. osztályos diákokat, szüleiket, tanáraikat várják a szervezők.

Négy órával később, 14.00 órakor a megyei tanács nagy gyűléstermében veszik majd kezdetüket a III. Szatmári Matematika Napok. A megnyitót követően, 15.00 órától pedig már kezdődik is a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban az első verseny, ahol külön mérhetik össze tudásukat az általános iskolások és a középiskolások.

Szombaton a matematikusok szakmai szimpózium erejéig gyűlnek majd össze a tanfelügyelőségen (09.00 órai kezdettel), majd 11.00 órakor a Grigore Moisil Általános Iskolában kezdetét veszi a „Matematika és környezet" elnevezésű verseny.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: